Dubbla race i Höljes för SM i Rallycross - se det live på svenskbilsporttv.se

Starten skedde i Tierp. Nu trampar Rallycross-SM gasen i botten med dubbla race i Höljes kommande veckoslut. Finnskoga MK är arrangör och det gäller att vara med på noterna om man vill tampas om medaljer!

SM-premiären på Tierp Arena blev en succé för Isac Torlamb i Supernationella klassen. Pricken över ”i” kom i finalheatet där Tjustkillen slog till med en förstaplats.

– Inget guld än men en bra början på mästerskapet, kommenterade han själv efteråt.

Isac toppar sammandraget med 31 poäng. Skuggar närmast efter, på 28 pinnar, gör Rasmus Olsson som var tvåa när målflaggan fälldes i finalen i Tierp. Siktet är förstås att hämta igen detta försprång.

Det är stenhårt i sammandraget gällande tredje plats. Ossian Stenvall, Linus Östlund, Timmy Sakariassen, Jon Ny samt Anton Carlsson skiljs åt endast av tre poäng i nuläget. Östlund och Sakariassen har båda hemmaplan. Så är även fallet för Andreas Israelsson som dessvärre fick sina segerplaner spolierade i SM-premiären efter punktering.

I Tierp kunde Kim Andersson ta hem spelet i 2150. Segerkampen avgjordes på sluttampen i finalheatet när Kim passerade David Hjertberg. Oskar Andersson hade dessförinnan vunnit kvalet, men missade final efter att ha smällt sin BMW så illa att han tvingades bryta i sin semi.

Inför Höljes har Kim Andersson fem poängs försprång till David Hjertberg – 31 mot 26. Mats Engström skuggar som trea med en poäng i rygg på Daniel Wall, Anton Eriksson Therus samt Oskar Andersson. Tippa utgången här den som kan!

Norrmannen Adrian Sigridstad vann Tierptävlingen och får gälla som en av favoriterna i juniorklassen även denna gång. Timmy Sakariassen, Max Åsman, Felix Loggert samt Emrik Neiker utgör motstånd.

Följ SM i Rallycross live på Svensk Bilsports egen kanal, www.svenskbilsporttv.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades den 29 maj 2024