Back-SM fortsätter i Lima till helgen

SM-premiären ägde rum för 1,5 vecka sedan i Borås. Redan till helgen fortsätter back-SM med Lima MS som arrangör och deltävlingarna tre och fyra!

Andreas Israelsson och Henrik Jansson delade broderligt på segerpokalerna i Himlaracet härom sistens. Samma var fallet med andraplaceringar, vilket gör att de båda toppar tabellen i RC Supernationella med två av totalt åtta deltävlingar avklarade. Mikael Gullinder håller tredje plats efter att ha slutat trea respektive fyra i Borås.

Nio deltagare återfinns i startlistan till Lima. Den nyss nämnda trion kompletteras bland annat med Jörgen Gustavsson – fyran i sammandraget hittills.

RC 2150 dominerades av Simon Olsson premiärhelgen. Vännäskillen segrade båda dagarna och får gälla som favorit även den här gången. Tvåa dubbelt upp i Himlabacken slutade östgöten Daniel Wall och trea Mikael Nyrönen.

Totalt 18 förare i klassen – alltså dubbelt upp jämfört med Supernationella – har anmält intresse att kriga om poäng och placeringar i Lima, med nämnd trio i spetsen.

Addera ytterligare tio så får vi deltagarantalet i Rally 2wd. Johan Eriksson slog till med två förstaplatser i Borås och vill så klart återfinnas i topp även i Lima. Första utmanare blir Hampus Karlsson som skuggar två poäng efter – 42 mot Johans 44. Bronsman i nuläget är Mikael Lundberg via två fjärdeplatser i Borås. Gävleveteranen kommer göra sitt yppersta för att bättra det facit.

Dock höjer vi ett varningens finger för Andreas Levin som alltid är att räkna med när det är race på hemmaplan. Även Tomas ”Lången” Pettersson är en snabb herre liksom Adam Carlsson.

Andreas Hovind och Lasse Fältman dominerade Rally Grupp F/VOC i Borås. Hovind vann på lördagen före Fältman – dagen därpå var ordningen den omvända. Rejält bråttom hade även Jonna Olsson, som i likhet med Dan Hoff är den som närmast följer i sammandraget.

Riksmästerskapet toppas av Jan-Olof Renberg. Hannah Jakobsson samt Kent Andersson håller andra respektive tredje plats.

Sidan uppdaterades den 28 juni 2024